Супа от сьомга и кокосова сметана




Необходими продукти:


* рагу и глави от сьомга от 2 риби                                           
* лук - 1 глава
* моркови - 1 бр.
* масло - 2 с.л.
* олио-2 супени лъжици
*  кокосова сметана  - 200 мл.
* сметана - готварска течна 150 мл.
* копър
* морска сол
* сок от 1/2 лимон
* 2 картофа
* няколко зърна черен пипер
* 1/2 чаена  лъжичка смлени или стрити семена от копър

Приготвяне:

Главите  и рагуто от рибата  се измиват и се слагат да се варят във вода, колкото да ги покрие. След около 5-6 минути от завирането се изваждат от бульона с решетъчна лъжица.Оставят се да изстинат и се обезкостяват.
През това време лукът и мороковът се нарязват на ситно и се задушават в маслото,смесено с олиото.
 Към врящия бульон се прибавят задушените зеленчуци,нарязаните на малки кубчета картофи,черният пипер и  се оставят да се сварят до готовност. Когато са готови, връщаме месото от сьомгата и прибавяме кокосовото мляко.Подправя се със сол на вкус. Ври около 5 минути, след което се добавя сметаната.Разбърква се  и се сваля от огъня.Подправя се с пресния копър,лимоновия сок и смляното копърово семе.
Ако желаете да е по плътна супата може да застроите с 1 жълтък и 2-3 чаени лъжички нишесте,разтворено в малко мляко.В случай,че застройвате,направете го преди да добавите копъра и  подправките и оставете да поври на слаб огън, като разбърквате.

Като база използвах тази рецепта, вместо прясно мляко използвах кокосова сметана,получи се супа с много фин кокосов аромат,който идеално допълваше нежния вкус на сьомгата.Добавих и картофи.Интересно допълнение е копъровото семе.Опитайте.

Коментари

  1. Бети, страхотна комбинация. Можеш ли да ми кажеш от къде купуваш или поръчваш кокосовата сметана?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани, радвам се, че ти допада. Сметаната купувам от Кауфланд.Млякото, което е в кафевите кутии също е доста гъсто и подходящо.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни